konu başlıkları

21 Mart 2013 Perşembe

meandmuesli - Müsli ve Ben!



Kiloların arttığı ve göbeğimin alıp başını gittiği dönemlerde diyet yapmaya başladım. Yulaf ezmesi ile tanışmam bu yıllara denk gelir. O gün bu gündür yulafla yakın temas halindeyiz, sabahları hava aydınlanmadan koşmak için kalktığımda ilk gördüğüm şey yulaf kavanozu ve süt şişesi olur. Zamanla tadını sevsem ve zevkle yemeye başlasam da bir süre sonra her gün aynı lezzet de sıkıcı olmaya başlıyor. Bu gibi durumlarda yulaf ezmemin içine badem, bal, ceviz,  yaban mersini gibi lezzet arttırıcı ve kendimce faydalı öte-beri koymaya başlarım.

Derken bir gün meandmuesli ile tanıştım. (Marka her yerde aynen böyle bitişik yazılıyor, ben de bu konularda hassas davranmaya çalıştığımdan kelimeleri bölmeden renk farkı ile ayrıştırarak yazıyorum, yoksa bildiğiniz Müsli ve Ben…) Bu marka sadece internet üzerinden satış yapıyor, adrese ürün gönderiyor. Sitesi çok güzel ve net hazırlanmış, kendilerini ve yaptıkları işi güzel anlatmışlar. Girer girmez insanın canı çekiyor. Olay basit, ana malzeme ve yardımcı malzemeler ile kendi karışımınızı yaratmak.

gayet net bir site girişi

Müsli ilk defa bu isim altında İsviçreli bir doktor olan Maximilian Bircher-Benner tarafından hazırlanmış. 1900'lerin başında hastanesindeki hastalar için karışımlar hazırlayan doktor acaba olayın bu noktalara geleceğini biliyor muydu? (meandmuesli sitesinden ustalara saygı bağlamında orijinal  Bircher Muesli karışımından da alabiliyorsunuz)

Bircher Usta sermayeden tüketirken
Kendi Müsli'nizi oluşturmak için önce temel malzemeyi seçmeniz gerekiyor, beş değişik seçenek sunuluyor size. Sonra bunun üzerine kuru meyve en son da kuru yemiş ekliyorsunuz. Bu adımları birden fazla tıklarsanız daha çok çeşit eklemiş oluyorsunuz. Hazırladığınız Müsli'nin besin değerlerini de görebiliyorsunuz. En son adımda sizden karışımınıza bir isim vermeniz isteniyor, daha sonra bu isimle aynı karışımdan sipariş edebiliyorsunuz. Bu isim etikete de basılıyor. Yani isim verirken dikkatli olun, kutu bitene kadar gözünüzün önünde kalacak bu isim.


Hazır karışımlar da gayet akıllıca düşünülmüş, farklı beklentilere cevap veren seçenekler göreceksiniz. Yağ oranı düşük karışım, yüksek karbonhidrat karışımı ve sıkı durun: "Koşucu Karışımı" bile mevcut.

"denemeee" isimli denememin kutusu ve etiketi...

Hazırladığınız Müsli ertesi gün adresinize gönderiliyor. Kutuda standart olarak 575gr ürün var. Kullanılan kutu da çok hoş, tepesindeki emniyet katmanını ilk siz açıyorsunuz, esnek kapağı da hava almasını engelliyor. Boşalan kutular bizim evde makarna deposu haline geldi bile.
Özetle koşu çncesi/sonrası için ufak denemeler ve oyunlar ile lezzetli ve sağlıklı şeyler hazırlamak isterseniz doğru adres burası;


yazıyı sonuna kadar okuyan uzunmesafe.com 'cular için meandmuesli ailesinden bir de jest geliyor 20 Haziran 2013'e kadar geçerli bir %10 indirim kuponu...
siparişlerinizde aşağıdaki kodu girerseniz 575gr Müsli'nizi 57,5gr 'ı bizden :)

kupon: umesafe10p



2 yorum:

  1. Bir kere high carb, bir kere de runner karışımını kullandım. İkisi de çok iyi, tek handikap piyasadaki ürünlere fiyatları yüksek

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, sitenizi yeni takip etmeye başladım, amatör bir koşucuyum, işin aslı forma girmek için koşmaya başladım fakat şimdi bir tutku aktivitesi haline dönmeye başladı...

    Size bir sorum olacak, haftada 3 4 koşu yapıyorum, 1-1.30 saatlik koşular, hem tartan zeminde hem de asfalt zeminde koşuyorum, fakat aynı zamanda diyet de yaptığım için fazlasıyla yoruluyorum, herhangi bir takviye ilaç veya vitamin desteği kullanmıyorum. Kaslarımda ve eklem bölgelerimde fazlasıyla ağrı ve zorlanma oluyor.

    Acaba diyet yaparken kas ve eklem ağrılarıma ve sakatlıklara önlem olarak hangi ilaç/vitamin desteklerini almalıyım? Ne kadar ve nasıl dinlenmeliyim?

    Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

    İyi koşular...

    YanıtlaSil

Hakkımda

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
2006 yılında 1.80 boyum ile 110kg olunca zayıflamak için koşsam mı diye düşünmeye başladım. Internet'te bulduğum 8 haftalık bir program gözüme zor gözükmeyince haftada 3 gün, her seferinde de toplam 20 dakika olacak şekilde koşu antrenmanlarına başladım. 8 hafta sonunda durmadan 30 dakika koşabildiğime o an kendim de inanamadım. Bundan sonra ne yapmalı diye düşünürken Amazon.com da "Koşucu Olmayanlar İçin Maraton Antrenmanı" isimli kitabı görüp maraton koşmaya karar verdim. 3 yıl içinde 5 maraton koştuktan sonra ultra maraton koşma fikrini kendime daha yakın buldum. 2010 senesinden beri aklım fikrim uzun mesafe koşularında. Ülkemizde bu sporun az bilinmesi, yapanların az olması ve maraton koşanlar tarafından bile olduğundan zor hatta imkansız olarak görülmesi epey canımı sıkıyor. Bu blog fikri de bu sıkınıdan doğdu. Gördüm ki yazması koşmasından daha zormuş...